Украински дронове удариха руска петролна рафинерия

Според руски официални лица Украйна е изстреляла безпилотни самолети срещу няколко руски региона в първите часове на 1 май, а неофициални руски информационни агенции съобщават за пожар в петролната рафинерия в Рязан след атаката.

Павел Малков, губернатор или на Рязанска област, която граничи с Московска област в северозападните си части, заяви, че няма пострадали при атаките с дронове там.

Руският канал в Telegram Baza, който е близък до службите за сигурност, съобщи, че атаката е предизвикала пожар в петролната рафинерия в Рязан.

Рафинерията, която е собственост на Роснефт, преработва около 5,8% от общото количество суров петрол в Русия. Тя често е била мишена на въздушни атаки от страна на Украйна.

Губернаторите на Курската и Воронежката област в Югозападна Русия, които граничат с Украйна, също съобщиха за нападения с дронове на тяхна територия, като заявиха, че няма нанесени щети или пострадали.

Русия рядко разкрива информация за пълното въздействие на украинските атаки върху нейната територия и инфраструктура.

Представители на Киев твърдят, че насочването на атаките срещу руската военна, енергийна и транспортна инфраструктура подкопава военните усилия на Москва./БГНЕС