Украински хакери се подиграха с руския флот

Украински хакери успяха да получат телефонни номера на руски моряци, служещи на военни кораби, и им изпратиха пожелания за празника им, заедно със зловреден софтуер, според Главното управление на разузнаването на украинската армия, съобщава "TVP World".


Пожеланията не бяха добри.

„Моряците от флота на окупатора получиха специални пожелания по повод Деня на руския флот“, съобщи хакерската група чрез социалните мрежи.

"Моряците получиха видео с „пожелания“ чрез приложения за съобщения. Повечето от тях отговориха, за да благодарят, преди да отворят видеото и да бъдат "почерпени" с кадри на украински дронове и ракети, атакуващи и потопяващи руски военни кораби, включително крайцера „Москва“, се казва в изявлението.

Съобщенията също съдържат зловреден софтуер, който дава на хакерите достъп до данните от телефоните на моряците, които са изтеглени на украински сървъри. Те включват и поверителна информация.

Освен това са атакувани сървъри на три руски правителствени уебсайта и споменатото видео е публикувано и там.

Възползвайки се от пълната слава на постижението си, украинската група публикува видео, което допълнително осмива руския флот. То съдържа някои намеци за сексуалната ориентация на руските моряци

Освен изображенията на потъването на крайцера „Москва“ и прихванатите записи на паникьосани руски военнослужещи, които са на път да посрещнат гибелта си, а след това венец, носещ се в морето, видеото е забележително със своя саундтрак, който включва известната песен от 1979 г. “Moskau” - дискотечен хит на немската групаЧингис хан (заедно с пародиен кавър, изсвирен на флейта).

Използван е и кавър на „El Bimbo“ от 1974 г. на френската група Bimbo Jet, който придоби световна популярност с това, че беше използвана в сериала „Полицейска академия“.

Както се казва в старата поговорка, „троленето е изкуство“, а украинците успяват да я приложат на практика. /БГНЕС