Уотфорд разби десет от Юнайтед, Джерард и Смит дебютираха с победи

Уотфорд нанесе нов тежък удар на Манчестър Юнайтед, след като го разби с 4:1 у дома на „Викъридж Роуд“. „Стършелите“ изиграха страхотен двубой и заслужиха гръмката победа, а столът на Оле Гунар Солскяр продължава да се клати с пълна сила.

Емануел Денис.

Норвежкият специалист не можеше да разчита на няколко футболисти поради травми, а преди мача и Мейсън Грийнууд отпадна от сметките след положителен тест за коронавирус. Воденият от Клаудио Раниери тим можеше да поведе в началото чрез Исмаила Сар, който получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Скот МакТоминей срещу Джошуа Кинг. Сар обаче се провали при изпълнението си, преди Кико Фемения да направи успешна добавка. Главният съдия посочи обаче отново към бялата точка заради навлизане на играчи от двата отбора преди изстрела на Сар. Полузащитникът на домакините се пропука и при втория опит, а Давид Де Хеа спаси своя тим. Той обаче бе безпомощен на два пъти до края на полувремето след точните интервенции на Кинг и Сар, който взе поправителния с чудесен изстрел по диагонала. От другата страна, единствената добра ситуация пред Бен Фостър се откри пред Маркъс Рашфорд, но ударът му бе отразен от стража на „стършелите“.

След паузата влезлият от пейката Дони ван де Беек намали резултата след асистенция на Кристиано Роналдо, а след това Фостър спаси още няколко положения пред вратата си. Хари Магуайър обаче си изкара два жълти картона в рамките на седем минути и нещата за гостите станаха много трудни. Все пак, те имаха няколко ситуации пред вратата на Уотфорд, но не успяха да изравнят. Вместо това, Солскяр и компания капитулираха в продълженията, допускайки още два гола чрез резервата Жоан Педро и вездесъщия Емануел Денис, който се отличи и с две асистенции. Така, Манчестър Юнайтед загуби пети двубой в последните седем във Висшата лига и заема седмата позиция със 17 точки, на 12 от лидера Челси. Уотфорд 16-и с 13 пункта след втората си победа при Раниери – първата бе постигната при гостуването на Евертън с 4:2. За Юнайтед предстои гостуване на Виляреал в Шампионската лига, преди тимът да пътува и до Лондон за среща с водача в Премиършип Челси. Уотфорд гостува на Лестър.

Стивън Джерард.

Стивън Джерард и Дийн Смит пък записаха успехи в официалните си дебюти съответно начело на Астън Вила и Норич. Бирмингамци надвиха Брайтън с 2:0 у дома след късни голове на Оли Уоткинс и Тайрон Мингс, докато „канарчетата“ обърнаха Саутхемптън с 2:1 като домакини. Че Адамс даде аванс на „светците“, но Теему Пуки и Грант Ханли оформиха обрата за втората поредна победа на Норич в елита. Нюкасъл, без новия си мениджър Еди Хау заради положителен тест за коронавирус, направи зрелищно домакинско равенство 3:3 с новака Брентфорд и продължава да бъде единственият отбор в Лигата без победа от началото на сезона във Висшата лига.

Останалите резултати:

Бърнли – Кристъл Палас 3:3

Уулвърхемптън – Уест Хем 1:0. /БГНЕС