Усик ще защитава титлата си срещу Дюбоа на 26 август в Полша

Световният шампион в тежка категория Олександър Усик ще защитава поясите си срещу британеца Даниел Дюбоа на 26 август във Вроцлав, Полша. Датата и мястото на двубоя бяха официално потвърдени днес.


Това ще бъде първи мач за Усик след втората му поредна победа над бившия шампион Антъни Джошуа, с която той запази титлите на WBO, WBA и IBF в тежка категория. Същевременно 25-годишният Дюбоа си извоюва правото да се бие за световните титли, след като стана официален претендент на WBA. Мачът ще се проведе в "Тарчински Арена", която е с капацитет 24 хиляди зрители.

"Много съм щастлив, че имаме възможност да организираме този мач в Полша, където спечелих първата си световна титла преди седем години", коментира 36-годишният Усик, визирайки титлата си в полутежка категория. Украинецът е спечелил всичките си 20 мача на професионалния ринг, докато Дюбоа може да се похвали с 19 победи (18 нокаута) и 1 загуба.

"Той е страхотен боксьор и аз го уважавам, но настъпи моето време. Ще шокирам света и ще покажа на хората колко добър е Даниел Дюбоа", каза британецът. Първоначално се планираше мачът да се проведе на 12 август, но той бе изместен с две седмици, за да е съвсем близо до Деня на независимостта на Украйна, който се отбелязва на 24 август.

"Искам да благодаря на полския народ, който от сърце помага на Украйна. Стотици хиляди мои сънародници бяха приети в тази прекрасна страна. Надявам се, че този мач ще бъде още една възможност за хората от Полша и Украйна да се обединят и да покажат силата на приятелството си", заяви Усик. /БГНЕС