Усилията на Дресел не стигнаха за успех на Cali Condors в Неапол

Американецът Кейлъб Дресел бе звездата на втория уикенд от Международната лига по плуване (ISL) в Неапол, но неговият тим Cali Condors отново изостана от европейския Energy Standard след два кръга.

Дресел доминира при дебюта си в Международната лига по плуване, но това се оказа недостатъчно за успех на неговия Cali Condors в Неапол.

Двукратният олимпийски шампион Дресел, който не взе участие в първата среща в Индианаполис този месец, бе определен за „Най-полезен състезател“ в уикенда, провел се в Неапол, печелейки бонуса от 5 000 долара, след като доминира съперниците си. 23-годишният плувец спечели на 100 м свободен стил, 50 м бътерфлай и на елиминациите на 50 м. Чад льо Кло го надигра с .01 сек на 200 м бътерфлай в събота, но капитанът на Condors бе най-впечатляващ във вълнуващите елиминационни серии на 50 м. Въпреки това второто място на французина Флоран Манаду в тези серии гарантира на Energy Standard финишира на 2.5 точки пред Cali Condors. Energy Standard приключи с 493 пункта след два кръга, докато Cali Condors остана с 490.5, следвани от DC Trident с 322 и Aqua Centurions с 321.5. Шведката Сара Шьостром, „Най-полезен състезател“ в Индианаполис, продължи с чудесното си представяне за Energy Standard с победи в женските 100 м свободен стил, 50 м бътерфлай, както и в елиминациите на 50 м. Следващият сблъсък между Европа и САЩ ще бъде в Луисвил, Тексас, на 19-20 октомври, преди да се завърне на европейска територия в Будапеща. След това предстоят уикенди в Мериленд и Лондон преди финалът в отборната надпревара, който е се състои в Лас Вегас на 20-21 декември. /БГНЕС