Уудс избра себе си за капитан на САЩ за Купата на Президентите

Тайгър Уудс заяви, че ще бъде достатъчно отпочинал, когато изведе тим САЩ като изграещ капитан в Купата на Президентите следващия месец в Австралия и е уверен, че няма да има повторение на слабото представяне в миналогодишното издание на Райдър Къп.

Уудс ще бъде вторият играещ капитан в историята на Купата на президентите след Хейл Ъруин преди 25 години в дебютното издание на надпреварата.

Уудс не бе на обичайното ниво в Париж през 2018, губейки всичките си четири мача, а американците бяха категорично надиграни от европейските с 10 1/2 - 17 1/2. 15-кратният шампион в Мейджърите бе пристигнал във Франция малко след спечелването на Тур Чемпиъншип в Атланта – първата му титла след преминатия гръбначен синтез през 2017.Миналата година беше малко по-различна…качих се веднага на самолета онази нощ от Атланта и отидох директно в Париж“, започна той на пресконференция, докато обявяваше четиримата си капитани. „Освен това мисля, че емоционалният стрес и успокоение от това, че най-накрая спечелих турнир след операцията на гърба, това ми повлия допълнително". Преди Купата на Президентите, която ще се проведе между 12-15 декември в Мелбърн, Уудс ще приеме свое собствено състезание – Hero World Challenge, на Бахамските острови, където часовата разлика с Австралия е 16. „Имам някои ангажименти през нощта, но като цяло седмицата не е тежка. И след това нашия полет до Австралия ще бъде лесен, просто ще бъде дълъг“. Освен себе си той избра Тони Финау, шампионът на Ю Ес Оупън Гари Уудланд и Патрик Рийд като капитани. Останалите в тима на САЩ са Дъстин Джонсън, Ксандер Шофел, Брайсън ДеШамбьо, Джъстин Томас, Мат Кучар, Патрик Контли и Уеб Симпсън. Това оставя място за още един голфър, като това може да бъде световният номер 1 Брукс Кьопка.

Американците са фаворити срещу тим Свят, но отборът на Ърни Елс е далеч по-конкурентен извън Щатите, като изгуби с точка в миналогодишното издание на Купата на Президентите в Южна Корея през 2011. „На хартия, със сигурност имаме предимството в ранглистата. Нашите играчи си заслужиха това с добрите изяви в големите турнири по света“, завърши Уудс. /БГНЕС