Уулвс със забележителен обрат срещу 10 от Ман Сити

Уулвърхемптън Уондърърс осъществи забележителен обрат срещу шампиона на Англия Манчестър Сити, обръщайки го на свой терен от 0:2 до 3:2 в последен двубой от 19-ия кръг на Висшата лига. По този начин „вълците" записаха дубъл над отбора, воден от Хосеп Гуардиола, след като по-рано през кампанията шокираха „гражданите" на „Етихад" с 2:0.

Манчестър Сити започна по-активно срещата. Гостите търсеха важни три точки, тъй като при успех щяха да се върнат на втората позиция в таблицата и да скъсят малко дистанцията с лидера Ливърпул. В 12-та минута мачът се обърна, след като вратарят на Сити Едерсон бе изгонен заради нарушение срещу откъсналия се Диого Жота. Това наложи включване на Клаудио Браво за сметка на завърналия се след травма Серхио Агуеро.

Въпреки този развой „гражданите" поведоха с гол на Рахийм Стърлинг след 25 минути игра. Той стреля от дузпа, отсъдена след проверка на ВАР за нарушение срещу Марез, но Руи Патрисио изби. Заради навлизане на играчи на Уулвс в наказателното поле преди удара бе отредено пребиването на дузпата, но Стърлинг пак пропусна. За негово щастие отбитата от Патрисио топка се върна към него и той откри резултата.

В началото на второто полувреме Ман Сити нанесе втори удар, а точен отново бе Стърлинг. Ключово за интригата в двубоя се оказа бързото връщане на един гол от домакините. Мощният Адама Траоре намали в 55-та минута след силен шут. До края на мача липсата на един играч по-малко се отразяваше все повече на Сити и Уулвъврхемптън изравни в 82-та минута. Разписа се Раул Хименес след груба грешка на Менди, допуснал да загуби топката от Траоре. В 90-та минута шампионите окончателно капитулираха, когато Мат Дохърти направи обрата пълен. В последните няколко минути Ман Сити стигна до греда след шут на Стърлинг, но в крайна сметка не успя да достигне до нещо повече. /БГНЕС