Уулвс закупиха Раул Хименес за рекордна сума

Уулвърхемптън Уондърърс обнови трансферния си рекорд, като закупи Раул Хименес от Бенфика за 30 млн. паунда. 27-годишният мексиканец премина в тима на Уулвс под наем миналото лято и бързо се превърна в ключова фигура в състава на Нуно Ешпирито Санто.

Към настоящия момент Раул Хименес има 15 гола в 37 мача от всички турнири. Благодарение и на отличната игра на мексиканския национал Уулвърхемптън Уондърърс заема седмо място в Премиършип и продължава в турнира за Купата на Англия, където ще спори с Уотфорд за място на финала.

В пресата наскоро имаше информации, че Раул Хименес може да премине в по-голям клуб от Премиършип или Ла Лига. Уулвс обаче успяха да се договорят с Бенфика и изпревариха конкурентите си. Досегашният им най-скъп трансфер бе този на Адам Траоре от Мидълзбро за 18 млн. паунда през август 2018 г.

"За мен е огромна чест да стана за постоянно член на този отбор. Радостен съм, тъй като чувствам, че Уулвърхемптън е подходящ за мен тим. Тук ми харесва, получавам удоволствие и игрите и с партньорите ми се стараем с всички сили да побеждаваме в мачовете", коментира Хименес. /БГНЕС