Уволнения в НСО заради "Росенец", двама служители са застрашени от понижение, а други двама смъмрени

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно, заради констатирани пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли в района на парк „Росенец“.

От службата днес съобщиха, че служебната проверка на действията на охранителите бе разпоредена със заповед на Началника на НСО от 9 юли и бе извършена и приключена в разпоредения едномесечен срок.

За допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на Службата, с дисциплинарно наказание „уволнение“ са наказани двама служители на НСО.

Двама служители на ръководни длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „предупреждение за понижаване в звание“ .

Двама служители на по-ниски длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „мъмрене“ за нарушение на изискванията на чл. 28 от Закона за НСО.

БГНЕС припомня, че заради случая в "Росенец" с поста се раздели и началникът на службата бригаден генерал Красимир Станчев. /БГНЕС

Борисов: Радев е разпоредил на НСО да не се допускат хора по вода и суша до парк “Росенец” Доган и Пеевски се отказват от охраната си от НСО Емил Тонев е новият началник на НСО