В Черноморец са притеснени от бъдещ еко къмпинг

Разчистване на терена над бившия къмпинг Черноморец притеснява местни жители. Според тях може да се активизира свлачище, предава кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Гората, която се намира само на няколко метра от плажа се е превърнала в строителна площадка. До началото на летния сезон пространството ще бъде обособено в къмпинг за палатки и каравани. Заради това се наложило разчистване, което обае притеснява местните жители.

„Трябва много добре да се внимава с тази санитарна сеч, която са предприели инвеститорите, за да не се получи така, че след един по-обилен дъжд целият терен да се свлече върху плажната ивица. Това са ни основните опасения”, заяви Яна Николова от сдружение „Просперитет за нашия град”.

Според управата на Черноморец всичко е законно. Собствениците на имота, който е частен, имали разрешение за разчистване на терена, за да изградят еко къмпинг.

Кметът на Черноморец Росен Деспов бе категоричен, че строителство няма да има. Става въпрос за палатки и каравани. „Просто се изсичат клони на някои от дърветата и прочистват храсти от терена. Няма изсичане на дърветата”, заяви кметът.

Представител на фирмата стопанин на имота обясни, че растителността създавала опасност и затова е трябвало да се прочисти. „Бяха доста наклонени и можеха да навредят на някого, ако паднат. Не извършваме някаква дейност, която може да застраши почвата. Единственото, което правим е почистване и фрезоване с цел да се направи ново залесяване”, каза Фьодор Дунебабин.

Жители на Черноморец са притеснени и от ограничаването на достъпа до плажа, тъй като вече е поставена бариера. Изгражда се нов пешеходен път обаче, който ще води директно до ивицата. /БГНЕС