В Обручище вдигнаха протест, Караджов пристигна още по тъмно

Жители на гълъбовското село Обручище протестират на пътя Гълъбово - Мъдрец заради лошото състояние на отсечката. По пътя преминават и над 2000 работници от рудниците на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 3".

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е на място на протеста, за да разговаря с протестиращите и да предложи решение на дългогодишния проблем. Караджов пристигна още в 5.30 часа сутринта, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

"Очакваме до 10 април да има избран изпълнител на основния ремонт, който ще прави и проектирането, и изпълнението. Законът за устройство на територията има също член за такива спешни и неотложни основни ремонти, където проектирането, подготовката и издаването на строителните книжа и издаването на разрешително ще станат по време на строителните дейности", заяви Гроздан Караджов.

Има осигурено финансиране, в бюджета на министерството има заложени буфери точно за такива неотложни ремонти, увери министърът. Има осигурено финансиране, в бюджета на министерството има заложени буфери точно за такива неотложни ремонти, увери министърът. /БГНЕС