В първия ден на 2024 г.: Зимни забавления за малки и големи на Витоша

Десетки хора избраха да прекарат първия ден на Новата година в първата построена хижа на планина Витоша – „Алеко", която се намира в местността Масловица, предаде репортер на БГНЕС.

Майки и бащи, баби и дядовци използват почивния ден, за да прекарат повече време със своите деца и внуци сред природата и се радват на чистия въздух, на искрящия бял сняг. Малчуганите се забавляват в шейните, теглени от възрастните. Сред малките ентусиасти има и такива, които безстрашно се спускат сами с шейните си, озарявайки със смях иначе мразовития празничен януарски ден. Големите любители на зимните спортове карат и ски. Други пък се крият от пронизващия вятър и студа, прекарвайки уютно времето си в хижата с чаша чай, греяно вино, горещ пунш или шоколад, наблюдавайки веселата глъчка навън.

„Честита Нова година! С пожелание за много здраве и късмет през 2024! Дойдохме, за да сме на открито, да се порадваме с децата на не толкова слънчевото време, но на чистия въздух, защото в града, мисля че знаете какво е", каза пред БГНЕС Николинка Василева.

Двете ѝ деца също се включиха с коментар и заявиха, че много се радват, че прекарват времето си в планината, съгласявайки се с майка си, че тук е голяма забава и е по-забавно, отколкото в града.

Жената призова хората да прекарват колкото може повече време сред природата, защото тя наистина зарежда и дава сила и здраве.

Снежана обясни пред БГНЕС, че обикновено излиза в природата. И въпреки, че днес е малко по-ветровито, тя отбеляза, че денят е много приятен за разходки. „Решихме да изведем малко внучката на шейната и да се поразходим. В София няма сняг и тук е по-приятно, има хора", добави жената, като подчерта, че е за предпочитане човек да излезе сред природата, отколкото да се разхожда в София.

Снежана пожела преди всичко мир през Новата 2024 година, както и здраве и много късмет./БГНЕС