В Тунис задължително и с отрицателен PCR тест

Тунизийските власти актуализират режима на влизане в страната, както и мерките срещу разпространението на COVID-19.

От днешна дата, всички пътници, независимо дали са ваксинирани, трябва да представят отрицателен PCR тест с QR код, направен не по-рано от 72 часа към момента на регистрация. Ако не бъде представен отрицателен резултат от PCR тест, на пътника ще бъде отказана регистрация. Сертификатът за отрицателния резултат трябва да бъде предоставен на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис, съобщи външно министерство, позовавайки се на посолството ни в страната.

Пътуващите, които нямат поставена пълна ваксина, включително туристите от организирани пътувания, подлежат на задължителна 7-дневна карантина в определени от властите хотели. Разходите са за сметка на пътниците, които трябва да представят ваучер. В последните 24 часа на периода трябва да бъде направен PCR тест, като при негативен резултат карантината се прекратява.

Освен това е и задължително попълването на исканата информация в приложението https://app.e7mi.tn, отпечатване и подписване на генерираните от приложението два документа - здравен формуляр и декларация, които се представят за проверка от авиокомпаниите преди качване и се предават на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис.

При нужда от съдействие българските граждани в Тунизийската република могат да се обръщат към посолството ни в Тунис. /БГНЕС