Във Флорида предупредиха за дъжд от игуани

Синоптиците предупредиха наскоро жителите на Южна Флорида, САЩ за предстоящ дъжд от игуани, свързан с падане на температури до 4-10 градуса по Целзий, съобщава Newsweek.

Според синоптичката Вивиан Гонзалес игуаните са хладнокръвни животни и когато температурата навън падне значително, всички процеси в тялото им се забавят. През зимата гущерите често спят по клони на дърветата и следователно, когато замръзнат, могат да паднат. „Те стават неподвижни при ниски температури и могат да паднат от дърветата, но не са мъртви. Не се приближавайте. Щом изгрее слънцето, те ще започнат да се движат”, предупреди тя.

Специалистът по ураганите Ерик Блейк отбеляза, че през есенния сезон е важно да внимавате, когато минавате покрай дървета, тъй като има голяма вероятност сънлив гущер да се строполи точно върху главата на американец, който е тръгнал да си върши работата.

По-рано беше съобщено, че потребителят на Twitter @bahamahoopyogi публикува видео, показващо как игуана й пречи да прави йога. Видеото е събрало над 3,3 милиона гледания. /БГНЕС