"Възраждане" искат разговори за еврозоната и лева

България трябва да запази своя лев и своята валута, която е една от най-стабилните в света, заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов на брифинг пред Българска Народна банка, предаде репортер на БГНЕС.

Костадинов отново представи позицията си за невлизане на страната в еврозоната и отбеляза, че страната ни не отговаря на инфлационните критерии.

Датата 1 януари 2024 г. трябва да се забрави. Няма публичен разговор по темата, за еврото се говори като панацея, каза още Костадинов.

Той подчерта, че на проведената среща, ръководството на БНБ в лицето на Димитър Радев е потвърдил стабилността на българската валута.

Отправили сме покана към проф. Стив Ханке за кръгла маса по темата. Ще поканим представители на БНБ и абсолютно всички заинтересовани, неполитически, граждани и парламентарно представените партии, каза още Костадинов.

Искахме да се запознаем с анализа за ползите и вредите от влизането на България в Еврозоната. Доколкото разбрахме този анализ е готов, но кога ще бъде обявен пред обществото все още не е ясно, коментира Костадинов. Той още веднъж припомни, че "Възраждане" искат референдум за българския лев. /БГНЕС