"Възраждане" внесе искане с 590 хил. подписа за свикване на референдум

От партия „Възраждане” внесоха 590 000 подписи на общо 37 000 страници за отлагане на приемането на еврото. „Това, което ще постигнем е, че наесен ще има референдум заедно с местните избори”.

Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, предаде репортер на БГНЕС.

Костадинов посочи, че влизането в Еврозоната е "капан, от които няма изход".

“Унищожаването на българския лев ще доведе до унищожаване на спестяванията на българските граждани, до обезценяване на доходите и спестяванията, и ще ликвидира последния останал елемент на независима България - финансовата независимост на нашата страна”, каза той.

Лидерът на "Възраждане" предполага, че ще има "атака и доноси срещу референдума на партията от страна на “Демократична България”.

Отиваме на нови избори - така Костадинов коментира днешното изявление на коалицията ПП-ДБ да не подкрепи кабинет на ГЕРБ-СДС.

"Ако ни бъде връчен третият мандат, имаме готов състав на кабинет и ще го представим за гласуване в Народното събрание", допълни лидерът на формацията. “Възраждане” ще търси подкрепа от всички партии на база на тяхната платформа и цел, но едва ли ще я получи, защото другите партии имали "различни цивилизационни виждания"./БГНЕС