Вайълет Чачки: Драгът е терапия

Вайълет Чачки е първата драг кралица с „мъжко“ тяло, която ще танцува в легендарното кабаре Crazy Horse в Париж, където се надява, че появата ѝ ще помогне за "разпространението на терапията", която самата тя получава от драга, предаде АФП.


Чачки се превърна в огромна звезда, след като през 2015 г. спечели серията на хитовото американско телевизионно шоу "RuPaul's Drag Race", с повече от два милиона последователи в Instagram.

През юни тя се присъединява към сметката на Crazy Horse, една от прочутите институции на парижкия "гол шик" наред с Moulin Rouge.

"Да бъда в Crazy Horse е абсолютно сбъдната мечта. Първият човек с мъжко тяло на този апарат - това е историческа и огромна чест", казва Чачки, която използва женски местоимения, когато е на сцената.

"Драг културата за мен винаги е била терапевтична. Сега, когато достигнах до това международно ниво, мога да разпространявам тази терапия сред други хора, на които може би им липсва увереност или чувстват, че не се вписват. Гордея се, че това е ролята ми", добави тя.

31-годишната Чачки е родена като Джейсън Дорда в Атланта, която тя описва като "нещо като гей Мека на Юга на САЩ".

Драг културата е начин да се откъсне от строгото си възпитание.

"Ходих в католическо училище, така че за мен винаги са казвали, че трябва да нося униформа, че не можеш да носиш това или онова. За мен драгът винаги е бил бунтарски, винаги пънк."

Успехът на "RuPaul's Drag Race" напълно промени това.

"Когато за първи път започнах да се занимавам с драг преди 12 години, това беше наистина ъндърграунд. Това не беше кариера, която бихте искали. В този момент може би има твърде много драг кралици. Сега това се е превърнало в кариера, станало е пренаситено и хомогенизирано и можете да видите много хора, които се възползват от него", разказва Чачки.

Но като цяло тя смята, че това е положително, тъй като по-голямото представителство дава повече шансове на хора като нея да намерят някой, с когото да се идентифицират в медиите.

"Ако хората могат да получат удоволствие, наслада, бягство, терапия, увереност... това са все инструменти, които могат да ви помогнат да се ориентирате в живота. Животът ми беше много труден, докато не открих драга“, обясни тя. /БГНЕС