Ваксинираните ще са без маски в магазините на Apple в САЩ

Apple възнамерява следващата седмица да започне да отслабва изискванията, наложени по-рано поради пандемията на коронавируса за носене на маски в магазините и офисите на компанията в САЩ, съобщи Агенция Bloomberg.

Според източници на агенцията ваксинираните посетители на магазините на Apple няма да имат нужда да носят защитни маски. От служителите на компанията също няма да се изисква да задължават клиентите да потвърдят документално ваксинацията. Според агенцията представители на корпорацията вече са започнали да уведомяват търговските партньори и служителите за новите правила. Очаква се те да влязат в сила във вторник.

Служителите в магазините на Apple все още ще трябва да носят маски. Тези изисквания обаче вече няма да важат за персонала в определени офиси в Купертино, Калифорния.

Apple беше една от първите американски компании, които обявиха затварянето на търговски обекти поради пандемията и частичния преход към работа от разстояние. Очаква се служителите му да бъдат инструктирани да започнат постепенно да работят отново от офисите от септември тази година./БГНЕС, ТАСС

Вашингтон / САЩ