Вал Килмър бил лудо влюбен в Анджелина Джоли

Вал Килмър ''нямал търпение да целуне'' своята партньорка във филма „Александър“ Анджелина Джоли.

60-годишният актьор с удоволствие изиграл съпруг на 44-годишната красавица във филма от 2004 г. "Александър", защото имал чувства към нея много преди това.

Вал - който играе цар Филип, съпруг на царица Олимпия, изиграна от Анджелина - пише в новата си мемоарна книга „Аз съм твой Хъкълбери“ за тяхното приятелство: ''Бях до нея, когато майката на Анджи загуби битката си с рака. Те живееха в любимия хотел на майка й. Случайно бях там.''

Той припомня, че Анджелина е била без съпруг, когато са снимали филма, след скорошна раздяла със съпруга й Били Боб Торнтън.

„Когато хората ме питат каква е Анджелина, аз винаги казвам, че тя е като другите жени и суперзвезди, но просто нещо повече. По-великолепна. По-мъдра. По-драматична. По-магична. По-земна'', пише Вал Килмър.

Но когато снимките приключили, краткият романс на двойката също приключил и Анджелина продължила нататък със звездата от „Мистър и мисис Смит“ Брад Пит, за когото се омъжи и се сдобиха с пет деца, преди да се разделят през 2016 г.

Актьорът, който има деца Джак, на 24 и Мерцедес, на 28 години, от бившата си съпруга Джоан Уоли, а преди това се срещаше с Шер и Синди Крофорд - призна, че най-опустошителната му раздяла била краят на връзката му с Дарил Хана през 2001 г.

Той написа: „Обичах я с цялото си сърце и тази любов не е загубила силата си. Все още съм влюбен в Дарил. Когато се разделихме, плаках всеки ден в продължение на половин година.'' /БГНЕС