Вълчо Арабаджиев излиза от ареста срещу 500 000 лв. гаранция

Вълчо Арабаджиев излиза от ареста срещу 500 000 лв. гаранция, реши Апелативният специализиран съд, предаде репортер на БГНЕС.

Преди време Специализираният съд измени мярката на Вълчо Арабаджиев от задържане под стража в домашен арест. Апелативният спецсъд обаче прецени, че адекватната мярка за него е парична гаранция от 500 000 лв. „Съдът постанови след внасянето на гаранцията, че може да бъде освободен и следва да бъде освободен незабавно”, обясни прокурор Пламен Марков.

Определението е подписано с особено мнение от съдия Даниела Росенова. Тo е окончателно и не подлежи на обжалване.

БГНЕС припомня, че в края на август 2018 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. 10 души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани.

От 10-те бяха привлечени 6 лица под наказателна отговорност. При претърсване на адреси, хотели и домове бяха намерени над 10 милиона в брой, като по-голямата част от тях в евро.

През декември стана ясно, че Интерпол публикува снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване. На 7 март се разбра, че Арабаджиеви са задържани в имот на Георги Семерджиев край Барселона.

Около седмица по-късно по време на съдебно заседание за мярката им за неотклонение в Националния съд в Мадрид стана ясно, че Ветко и Маринела Арабаджиеви остават в арест в Испания, но отказват доброволна екстрадиция у нас. /БГНЕС