Валенсия е първият финалист за Купата на Краля

Валенсия се класира за финала в турнира за Купата на Краля в Испания, след като надигра Атлетик Билбао с минималното 1:0 в реванша между двата тима на „Местая“.

Гонсало Гедеш (л) прати Валенсия на финал за Купата.

След като първата среща в Билбао завърши при равенство 1:1, „прилепите“ удариха първи в реванша след точната интервенция на Гонсало Гедеш в 43-та минута. Двубоят бе равностоен, като гостите владееха повече топката и имаха своите ситуации за гол пред вратата на Гиорги Мамардашвили, но не успяха да се възползват и се простиха с мечтата си отново да играят финал в надпреварата, след като миналата година отстъпиха на Барселона в спора за трофея с 0:4.

Валенсия ще се бори за деветата си купа, като за последно вдигна трофея през 2019, когато надви Барселона с 2:1 в Севиля.

На финала „прилепите“ очакват един измежду Бетис и Райо Валекано, като тимът от Севиля има предимство след победата си в в първия мач в Мадрид с 2:1. Бетис е двукратен победител в турнира, а за последно спечели купата през 2005 след успех над Осасуна с 2:1 след продължения, докато Райо никога не е стигал до мач за трофея. Финалът за Купата на Краля 2022 ще се проведе на 23 април на "Ла Картуха" в Севиля. /БГНЕС