Валенсия спря Барселона на "Ноу Камп", Меси изравни рекорд на Пеле

Отборът на Барселона продължи с неубедителното си представяне в Ла Лига от началото на сезона, след като направи равенство 2:2 с Валенсия у дома в мач от 14-ия кръг на първенството. Двубоят на "Ноу Камп" ще бъде запомнен най-вече с поредния подобрен рекорд от звездата на каталунците Лионел Меси, който се разписа с глава през първото полувреме и изравни постижението на легендата Пеле от най-много голове за един клуб - 643. Трикратният световен шампион вкарва точно толкова попадения за Сантос в родината си, а Меси ще има възможността да подобри рекорда още във вторник, когато Барса гостува на Валядолид.

Меси вече има 643 гола за Барселона.

Тимът на Роналд Куман обаче отново бе неубедителен и играчите на Валенсия бяха по-опасни в атака, като преимуществото им даде резултат в 30-та минута, когато Муктар Диахаби вкара със силен удар с глава след центриране от корнер на Карлос Солер. Малко преди почивката вратарят на домакините Марк Андер Тер Стеген направи страхотно спасяване, а в ответната атака Антоан Гризман бе повален в наказателното поле, като съдията отсъди дузпа и показа червен картон на капитана на "прилепите" Хосе Гая, но след консултация с екрана за повторения правилно намали наказанието на жълт картон. Меси застана зад бялата точка, но ударът му бе отразен от Хауме. При последвалото меле обаче аржентинецът бе най-съобразителен и изравни от близко разстояние с глава, за да изравни рекорда на Пеле.

Малко след началото на второто полувреме Роналд Араухо изведе Барселона напред със страхотен изстрел с воле, но домакините продължиха да бъдат колебливи и бяха наказани в 69-та минута от Максимилиано Гомес. До края на срещата не паднаха повече головете и двата тима поделиха точките.

По този начин Барселона остава с едва шест победи от 13 мача от началото на сезона и заема пето място в класирането с 21 точки, докато Валенсия се изкачи до 12-та позиция с актив от 15 точки. /БГНЕС