Валежи в 18 области

Днес от запад валежите постепенно ще спират, най-късно в крайните източни райони, а облачността ще се разкъсва, предаде репортер на БГНЕС.

По-значителна ще се задържи по поречието на Дунав, където вечерта на места видимостта ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - предимно между 12° и 17°. За София минимална 4°, максимална – около 13°. Жълт код е обявен за интензивни валежи в 18 области на страната. Само в 8 области на Северна България кодът е зелен.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1300 метра - дъждът ще преминава в сняг. След обяд в масивите от Западна България валежите ще отслабнат и на места ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който до края на деня постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен югоизточен вятър, след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

В четвъртък ще има разкъсана облачност, остава хладно с максимални температури между 10 и 15 градуса, за София 8. /БГНЕС