Валежите спират в цялата страна

Днес над страната ще преобладава облачно време. Преди обяд все още на много места ще превалява дъжд.

Постепенно от север валежите ще спират, а облачността ще сe разкъсва. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, максималните – между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за ноември.

В планините ще се задържи предимно облачно и мъгливо. До обяд все още на много места ще има слаби превалявания от дъжд, над 1300 метра – от сняг. В ниските части ще духа умерен югоизточен, а по билата – силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

В събота вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще започне затопляне. Ще преобладава облачно време, но към края на деня облачността ще се разкъсва и намалява. В неделя и понеделник повишението на температурите ще продължи. Ще духа умерен, в Източна България и на места на север от планините - силен вятър от юг-югозапад. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в понеделник след обяд над югозападните райони, през нощта срещу вторник - над югоизточните и на места там ще превали. Във вторник облачността отново ще намалее, в по-голямата част от страната - до слънчево време. И в сряда ще бъде предимно слънчево, но на места сутринта ще има краткотрайни мъгли. /БГНЕС