Ван Дайк е новият капитан на Ливърпул

Върджил ван Дайк бе избран за нов капитан на Ливърпул след напускането на Джордан Хендерсън. Капитанът на Нидерландия Ван Дайк поема лентата на „Анфийлд“, след като Хендерсън се присъедини официално към саудитския Ал Итифак. Трент Алекзандър-Арнолд ще бъде вицекапитан на мърсисайдци след трансфера на Джеймс Милнър в Брайтън.

„Много горд ден за мен, жена ми, децата ми и моето семейство. Това е специално чувство и не мога да го опиша с думи в момента. Но е нещо, с което се гордея истински. Очевидно съм капитан на Нидерландия, което вече е голяма чест, както и горд момент. Но да бъда и капитан на Ливърпул е нещо неописуемо. Наистина съм много горд и ще направя всичко по силите си, за да накарам хората да се гордеят и да бъдат щастлив от мен и футболния клуб“, каза Ван Дайк пред клубния сайт.

Нидерландският централен защитник на „червените“ има 222 мача за Ливърпул след идването си от Саутхемптън през януари 2018. Той помогна на клуба да спечели Висшата лига, Шампионската лига, ФА Къп, Купата на Лигата, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство, като се превърна в ключова фигура в титулярния състав.

Мърсисайдци стартират новия сезон във Висшата лига с гостуване на Челси на 13 август. /БГНЕС