Ваня Григорова: Синдикатите трябва да имат представители в управлението

„В тази среда аз се чувствам най-комфортно. Това са моите хора, това е изходната позиция, от която тръгвам и една от основните причини да се съглася да участвам с надпреварата за кмет на София“. Това заяви кандидатът за столичен градоначалник Ваня Григорова, която се срещна с представители на КНСБ, предаде репортер на БГНЕС.

В КНСБ се проведе среща на кандидата за кмет на София, издигнат от БСП и Обединена Левица, Ваня Григорова и представители на синдикалната организация.

„От години смятам, че синдикатите трябва да имат представители в управлението, да имат сериозно присъствие в дебатите и в преговорите на политическо ниво“, каза Ваня Григорова, след което подчерта, че няма силна социална държава, в която да се защитават интересите на обикновения човек, без синдикатите да имат участие в управлението.

Ваня Григорова коментира, че не трябва да има споразумение за увеличение на заплатите на служителите в градския транспорт, а трябва те да се договарят година за година заради нивата на инфлация. Според нея трябва да продължи да действа Съветът за социално сътрудничество. /БГНЕС