Вандали срязаха гумите на повече от 10 коли в Шумен


Notice: Trying to get property 'title' of non-object in /var/www/bgnes.bg/public_html/site/templates/fields/body_matrix.php on line 21

Най-малко 13 автомобила осъмнаха с нарязани гуми в Шумен. Вандалската проява е метри от следствието в областният град. Нанесени са щети по колелата, който са към тротоара, а полицаи няколко часа извършваха оглед на щетите. Колата на Селвет Сали е с две срязани гуми. A те са били нови, така разходите й няма да са само за смяна.

"Трябва нови да се купуват, според мене – то няма как – то с нож е намушкано", каза Селвет Сали.

Това не е първият случай на вандализъм в района. "Миналата година – по туй време пак беше, имаше по цялата улица надраскани коли. Но така да се гаврят – за първи път се случва", казва още Сали.

Част от собствениците, чийто автомобили са били само с по една срязана гума, са успели да сложат резервните и да отидат на работа. Останалите очакваха полицаите.

"Това е някакси обмислено, целенасочено, според мен. Не може цяла улица коли да надупчиш и да не го направиш с умисъл. Но каква може да бъде тази умисъл – нямам обяснение", разказва Мира Кипрова.

Срещу един човек да си го направил и да си надупчил още две-три, за да не се разбере, че е срещу един човек...Но да минеш по цяла улица, да вървиш с нож и да дупчиш. Нямам обяснение що за човек трябва да си.

Близкият стоматологичен кабинет има камери и потърпевшите се надяват те да са уловили извършителите./БГНЕС