ВАР спаси Ливърпул от ранно отпадане от ФА Къп

Носителят на Купата на Футболната асоциация Ливърпул бе близо до отпадане още в първия си мач от защитата на трофея, след като направи равенство 2:2 при домакинството си на Уулвърхемптън в двубой от третия кръг на турнира. "Вълците" вкараха късен трети гол на "Анфийлд", който бе отменен след много спорно решение на ВАР, макар че повторенията не показаха категорично дали има нарушение на правилата, и то за ситуация предхождаща гола. По този начин двата тима ще играят реванш на "Молиню", за да определят победителя.

Съботният мач бе дебют за новото попълнение на мърсисайдци Коди Гакпо, който още в първите минути отправи опасен изстрел, отразен от вратаря на "вълците" Матия Саркич. Гостите излязоха напред в резутлата в 20-та минута, когато Алисон направи груба грешка и подари топката на Гонсало Гедеш, който вкара на празна врата. "Червените" изравниха точно преди почивката със страхотно изпълнение на Дарвин Нунес, който се разписа с прецизен изстрел от воле след дълъг пас на Трент Александър-Арнолд.

Седем минути след началото на втората част домакините вече водеха след гол на Мохамед Салах, но след това Уулвс стояха по-добре на терена и изравниха с доза късмет в 66-та минута чрез нападателя Хуанг Хий-чан. В оставащите минути "вълците" бяха по-активни, а десет минути преди края си помислиха, че са вкарали решаващия гол чрез Тоти, но в крайна сметка той бе отменен от ВАР и двата отбора ще играят реванш по-късно този месец.

От надпреварата отпадна Нюкасъл след загуба от Шефилд Уенсди с 1:2 като гост, докато Уест Хям победи Брентфорд с 1:0 и продължава напред. /БГНЕС