Върджил ван Дайк е играч на сезона в Англия

Върджил ван Дайк бе избран за номер едно през сезона от колегите си във Висшата лига.

Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк бе определен за най-добър играч на сезона във Висшата лига от Асоциацията на професионалните футболисти. Това се счита за най-престижната индивидуална награда в Англия, тъй като победителят се определя от своите колеги в първенството.

Холандският национал прави изключителен сезон за „червените“, като е играл във всички 35 мача на тима в лигата и е помогнал за постигането на 19 сухи мрежи в тях. Според мнозина Ван Дайк е с основна заслуга за невероятния сезон, който прави Ливърпул, като тимът има 91 точки два кръга преди края и е в яростна битка с Манчестър Сити за титлата.

„Трудно ми е да опиша какво изпитвам с думи. Това е най-голямата награда, която може да получи един футболист, защото се определя от играчите, срещу които се изправяш всяка седмица. Изключително горд съм да я получа“, коментира бранителят, който победи съотборника си Садио Мане, офанзивните футболисти на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг, Бернардо Силва и Серхио Агуеро, и звездата на Челси Еден Азар за наградата.

Стърлинг все пак не си тръгна от церемонията в Лондон с празни ръце, след като получи наградата за най-добър млад играч във Висшата лига.

При жените нападателката на Арсенал Вивиан Миедема бе определена за номер 1, след като отбеляза 22 гола през сезона, за да донесе първа титла на лондончани от 2012-та година насам, а призът за най-добра сред младите бе спечелен от нападателката на Манчестър Сити Джорджа Стануей. /БГНЕС