Върджил ван Дайк: Няма да откажа "Златната топка", но Меси я заслужава повече

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк сподели, че според него Лионел Меси заслужава най-много от всички футболисти да бъде избран за носител на "Златната топка" за 2019 г.

Самият Ван Дайк се превърна в ключов играч за Ливърпул след трансфера си от Саутхемптън през януари 2018 г. Оттогава за година и половина "червените" два пъти стигнаха до финала на Шампионската лига и снощи успяха да го завоюват в сражение с Тотнъм (2:0).

Освен това с помощта на Върджил ван Дайк Ливърпул до последния кръг се бори с Манчестър Сити за титлата във вътрешното първенство, а отбраната на отбора стана най-добра в дивизията - само 22 допуснати гола в 38 мача. Мнозина считат, че Ван Дайк повече от всички заслужава "Златната топка". Тази година Лионел Меси спечели само Ла Лига, но холандецът признава, че звездата на Барса трябва да получи наградата.

"Мисля, че Лионел Меси е най-добрият играч в света. Той трябва да получи "Златната топка". Дори не си и помислям за тази награда. Ако я присъдят на мен, ще я приема, но трябва Меси да я спечели. Той е най-добър в света и няма значение дали е достигнал финала или не", обяви Ван Дайк, цитиран от Daily Express. /БГНЕС