Васил Гюров: Справедливостта е накърнена

Главният прокурор Иван Гешев днес показа пълната несъстоятелност на работата на прокуратурата не само в последните 8 месеца, а в последните години, коментираха протестиращи, които отново застанаха пред стълбите на Съдебната палата в София, за да поискат оставката на главния обвинител, предаде репортер на БГНЕС.

Основен акцент в днешните изказвания по време на протеста „Правосъдие без каскет”, организиран от инициатива „Правосъдие за всеки” е изслушването на Гешев в правната парламентарна комисия.

Думата взе и Даниел Михайлов, човекът, който бе арестуван и съден в Пловдив заради хвърлено яйце по сградата на Областната управа при посещението на здравния министър в града.

Днес главният прокурор съвсем официално каза, че 11% от досъдебните производства стигат въобще до съд. Прокуратурата си върши работата по 4,5% от делата, каза един от протестиращите пред събралите се граждани.

На снимката: Даниел Михайлов

Музикантът Васил Гюров призова хората не само в София и в Пловдив да имат отношение към несправедливостта, да изградят рефлекс. Всеки един от нас, на всички нива трябва да вземат отношение. Трябва да се опитаме да имаме стремежа в цялата страна, призова Гюров.

По малките места страхът е огромен, там властовата машина работи с репресии, които даже не може да си представим и страхът, който изпитват хората е нещо, което пречи на всичко, за което се борим, отбеляза той.

Правосъдие за всеки – е едно от нещата, които искаме, паралелно с оставките, защото справедливостта е накърнена, заяви още Васил Гюров и поздрави Даниел и с чувство за хумор, му каза, че след името си може да си сложи псевдонима „Фаберже”.

Когато несправедливостта стане закон, съпротивата е дълг, подчерта още Гюров.

Няма значение колко сме, трябва да имаме рефлекс, защото те искат да всеят страх, за да може да управляват без съпротива, каза още музикантът пред събралите се граждани.

В 19.30 часа протестиращите тръгнаха към т.нар. „триъгълник на властта”, за да се присъединят към традиционния антиправителствен протест. Днес е 98-и ден на гражданско недоволство срещу властта. /БГНЕС