Васил Терзиев: Нашият фокус е върху опазването на човешкия живот

Задължение на кмета е да обезпечи сигурността на гражданите на София. Ясно е, че това няма как да го направиш сам, но когато 1,6 милиона софиянци разчитат на теб и твоя екип е абсолютно необходимо да бъдеш движещата сила в този процес.

Това заяви кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ и „Спаси София“ Васил Терзиев по време на дебат посветен на транспорта в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

„Отговорността на кмета и аз и моят екип бихме поели ангажимент да бъдем водещи в този процес с ясното съзнание, че трябва да работим с много други институции. Една от централните теми в програмата ни е ред и сигурност, защото ако не пазим човешкия живот, всичките градинки, тротоари и други неща, за който говорим нямат смисъл“, заяви Терзиев.

„Опазването на човешкия живот за нас е фокус. Едно от нещата, които ще направим е да има обособена роля заместник-кмет по сигурността, който да е отговорен за всички процеси и координацията и взаимодействието с регионалната, националната и общинската полиция. Другото нещо, което бихме направили е да направим структурни промени в общината и да има заместник- кмет по транспорта”, добави той.

По отношение на справянето с корупцията, Терзиев каза: „Първото нещо, което ще направим е одит на всички звена в администрацията за това какъв е корупционният риск“. Той посочи, че целта им е в първите 6 месеца да са готови с одита.

Терзиев обясни как ще направи обществените поръчки по-прозрачни. „Това, което може да се направи е самият процес да бъде доста по-прозрачен откъм достъпност на информацията”, каза той и уточни, че това би позволило тези процедури да не се печелят от предварително определени фирми.

Кандидатът на ПП-ДБ за столичен градоначалник се ангажира за три месеца да качи информация за дейността на Столична община, да изготви оценка на риска за 6 месеца, да създаде Консултативен съвет по пътна безопасност и да направи дейността на общината по-прозрачна. Той се надява и на подкрепата на СОС, за да осъществи тези инициативи. /БГНЕС