Васил Терзиев: Всеки глас обезсмисля безобразията по веригата

Надеждата ми е хората да разберат, че силата е в тях. Апелирам хората, които не са излезли да гласуват, днес да го направят, защото следващият поправителен е след 4 години.

Това каза кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София) за кмет на столицата Васил Терзиев, предаде репортер на БГНЕС.

След като упражни правото си на глас на машината в секция в 118 училище в квартал „Младост“, Терзиев изрази надежда за по-висока избирателна активност на днешния балотаж.

500 хиляди невалидни гласа е безобразие. 15-16% от пуснатите бюлетини да са невалидни е ненормално, каза още Терзиев и посочи: Явно не им се получава броенето на някои хора.

Попитан как приема коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който каза, че въпреки че не му идва отвътре, ще го подкрепи, Терзиев отговори, че може да се е пошегувал. "Той всеки ден се шегува, така че не знам днес в какво настроение се е събудил", допълни той.

Разчитам на гласовете на софиянци, които виждат в моята кандидатура и в районните кметове по-добър път. Една от лошите практики, които ще прекъснем, е да няма вече „мой кмет, твой кмет“. Градът страда от фаворитизирането, категоричен е кандидатът за кмет на София. /БГНЕС