Василев: В дружествата на ММС се е случвал тотален грабеж

"Софтуерният продукт е единственият начин да осветлим какво се е случвало в "Академика", "Сердика спортни имоти" и Национална спортна база през последните 12 години. Аз ще ви кажа какво се е случвало - тотален грабеж, който е покровителстван от бившия директор на НСБ Пламен Манолов". Това обяви пред bTV бившият спортен министър Радостин Василев в отговор на обвиненията от министър Весела Лечева за закупуването на софтуерен продукт на стойност 1,7 милиона лева в края на мандата на Василев.

"Първо, договор не съм сключвал аз, а ръководството на Национална спортна база, второ, това не беше в последния им ден, те управляваха още един месец. Така че в едно изречение опровергавам две лъжи на г-жа Лечева. Процедурата е абсолютно законна, тя е директно договаряне. Четирима участници са участвали в процедурата, първоначалната цена е свалена с 40 процента от бившето ръководство на НСБ. Този софтуерен продукт е едно от най-големите достойнства на ръководството на НСБ, аз ги поздравявам, това беше част от коалиционното споразумение", заяви Василев.

"В момента бившите служители (на Пламен Манолов) управляват тези дружества, възстановени пряко от г-жа Весела Лечева. Те не искат да се изсветляват процедурите. Ние не знаехме как е построена Арена Бургас, не знаехме етапите на изпълнение, участието на Община Бургас. Това е софтуер точно за управление на имоти и следене на процеси. Досега всичко е било аналогово, на тетрадки", допълни бившият спортен министър, който обясни и че при неговото управление е била сменена и усложнена процедурата за финансиране на младежки програми, тъй като той е имал съмнения за съмнителни практики. /БГНЕС