Ватикана осигурява ваксини за бедняци в Рим

Ватикана засилва кампанията си за ваксинация срещу COVID-19 за някои от най-маргинализираните общности в Рим и предоставя ваксини на 1200 бедни местни жители.

Кампанията за ваксинация последва първоначалната имунизация на бездомните от Ватиканската здравна служба, използвайки някои от дозите Pfizer / BioNTech, които държавата Ватикана купи за папата, служителите на Светия престол и техните семейства.

Занимаваща се с хуманитарна дейност институция на Ватикана също така получава дарения чрез своя уебсайт за много ваксини за бедните. Офисът предлага и други видове хуманитарни дейности, като например осигуряване на лични хигиенни предмети и използване на услугите на бръснарница за бездомни.

В изявление ватиканската здравна служба заяви, че папа Франциск призовава всички да бъдат ваксинирани, защото това е от "колективна полза". Главата на Римокатолическата църква призова също така да се даде приоритет на най-уязвимите групи в обществото, тъй като те са изправени пред най-големите пречки за достъпа до медицинска помощ, ако се разболеят. /БГНЕС