Възобновяват масовото тестване за COVID-19 в Паничерево

След прекъсване днес екипи на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора ще възобновят масовото тестване на жителите на гурковското село Паничерево. То ще продължи до 30 април.

Пробите ще бъдат изследвани с дарените 1000 бързи кръвни тестове. В случай на положителен резултат ще се извърши диагностика с PCR тест в лабораторията на УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, пише БНР.

Паничерево е под двуседмична блокада от 15 април. В първите 4 дни след началото на строгата карантина бяха извършени 230 теста на жители на селото, от които се установи наличие на вируса в 8 от изследваните. Тестването в селото обаче бе спряно, тъй като при последните направени 100 проби е установен едва един носител на COVID-19.

Вчера бе обявено, че 71-годишна жена от село Паничерево е дала положителен резултат за коронавирус. Тя е настанена в Университетската болница в Стара Загора в добро състояние. С нея общият брой на заразените с коронавирус в блокираното населено място е 14 души. Случаите на коронавирус в Старозагорска област са 36. /БГНЕС