Възстановяват движението по бул. "България" в столицата

Днес ще бъде възстановено движението по бул."България" и в двете посоки. Булевардът беше затворен за цялостно преасфалтиране, като в момента се довършват маркировките и тротоарите, предаде репортер на БГНЕС.

Ремонтът на един от най-натоварените булеварди в София приключва тази нощ. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери готовността на трасето.

Пътят ще бъде пуснат за движение двупосочно, но ще продължи работата по подхода - мостът от бул. "България", към бул."Витоша", като планът е работата там да приключи до 15 септември.

Около 1 милион и 700 хиляди лева е стойността на ремонта, а парите са от бюжета на общината. Утре ще бъде взето решение, дали ремонтът на булеварда ще продължи в частта му от Южната дъга, посока Бояна.

"Благодаря много за търпението. Тежко решение беше за ремонта на бул. "България", но след като се съобразихме с възможностите на града, взехме решение миналата година да започнем и да работим само през юли и август", отбеляза Йорданка Фандъкова.

"Затрудненията, които причинихме на хората, които използват този маршрут приключват. Много съм благодарна за търпението. Тежко решение беше започването на бул. "България". Миналата година започнахме и за това взех решение да се работи само през лятото - юли и август, максимум началото на септември. За да може, хем да подобрим тази тежка инфраструктура, хем минимално да затрудним софиянци", допълни още кметът на София./БГНЕС