Вдъхновен Евертън нанесе удар по амбициите на Арсенал за топ 4

Отборът на Евертън надигра у дома Арсенал с минималното 1:0 в среща от 33-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в срещата отбеляза централният защитник Фил Ягиелка, който се възползва от колективна грешка в защитата на „артилеристите“ и донесе успеха на „карамелите“.

Играчите на Евертън ликуват след попадението на Ягиелка, оказало се победно за Евертън.

Домакините бяха по-активният от двата отбора от самото начало и логично откриха още в 10-та минута. Тогава при центриране в наказателното поле на Арсенал се получи суматоха, при която ветеранът Ягиелка се оказа най-съобразителен и от близко разстояние не остави шансове на Бернд Лено. От своя страна играчите на Унай Емери трудно намираха път към Джордан Пикфорд и закономерно записаха ново слабо представяне на сметката си извън „Емирейтс“. Това бе шестото поражение извън дома за „топчиите“, които остават в топ 4, но утре Челси ще може да ги измести при победа над Уест Хем в късното лондонско дерби в понеделник вечер. „Карамелите“ пък продължиха с чудесните си изяви напоследък, постигайки трети пореден успех в лигата без допуснат гол.

Тимът е близо до топ 7, изоставайки на точка от намиращия се там новак Уулвърхемптън. В следващия кръг Евертън гостува на вече изпадналия Фулъм, докато Арсенал пътува за визита на Уотфорд. Преди това „артилеристите“ приемат у дома Наполи в първи четвъртфинал от Лига Европа в четвъртък вечер. /БГНЕС

Категории: