Великобритания обмисля да се откаже от танковете

Великобритания обмисля да се откаже от танковете и това е част от предложение за модернизиране на въоръжените й сили, предаде в. „Таймс”.

Според вестника правителството на страната проучва тази възможност заради все по-големите разходи за модернизиране на танковете „Challenger 2” на британските въоръжени сили, които бяха счетени за "остарели" миналата година. Британското министерство на отбраната смята, че променящият се вид на военните действия изисква големи инвестиции в кибер оръжията, космически и други съвременни технологии, пише изданието.

Съобщава се, че дискусиите за отказ от танковете са част от правителствен проект, свързан с външната политика, отбраната и сигурността, който трябва да бъде завършен през ноември.

"Въпреки че остава възможността да се обновят „Challenger 2” или да се закупят танкове „Leopard 2” от Германия, Великобритания вече обсъжда с партньорите от НАТО предложението да се откаже от тежките бронирани машини и да преразгледа военния си принос към съюза", пише още „Таймс”./БГНЕС