Венци Стефанов: Бих участвал в новото ръководство на БФС, но само ако е съставено от принципни хора

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че няма намерение да влиза в новия Изпълком на БФС, предаде репортер на БГНЕС. Стефанов обаче си остави „вратичка" в случай, че новото ръководство е съставено от „принципни хора".

Бих участвал в такъв случай, но като какъв не знам. Аз съм вече много стар човек. Мога да помагам и отвън, но на този, който иска да се учи. Новото ръководство трябва да работи с държавата и се надявам да вземе мерки за чуждестранните играчи, които пристигат. Имаме много добри деца. Нека да има чужденци, но класни, които да вдигнат нивото", каза Стефанов на пресконференция в пресклуб „България".

70-годишният бизнесмен също така се обяви против въвеждането на системата за видеонаблюдения (ВАР) у нас. Според него тя е подходяща за игра като тениса, но не и за футбола. „Нека оставим футбола да си бъде футбол. Съдиите при всички случаи ще грешат, но когато е човешка грешка, то се вижда".

Президентът на Славия коментира и казуса с президента на БФС и по негови думи Йордан Лечков не е подходящ, защото не е долюбван и от футболистите. „Данчо налива масло в огъня, което не е необходимо нито за хората във футболния съюз, нито на самото първенство. Когато има безвластие, дори добре структурираните неща се развалят. Касабов е доста по-уравновесен човек. Не е човек на крайностите. Данчо дори самите футболисти не го долюбват, което е публична тайна”, обясни Стефанов.

Той каза, че има предвид двама кандидати, които според него са подходящи за президент на БФС, но все още не иска да разкрива имената им „за тяхно добро". „Имам кандидат. Имам кандидат, който да бъде и като изпълнителен директор. Ако сега ги кажа, до юни месец ще им разгоните фамилията. И двамата са много коректни, мъжки, футболни хора. Честни с достойнство. Знаят езици", каза само Стефанов. /БГНЕС