Венета Нейнска: Концертът на възглавници е семейно съпреживяване

Песенен Концерт на възглавници беше представен пред деца и родители в столицата. Мелодични откъси от цял свят изпълниха пианистката Венета Нейнска, сопраното Доротея Доротеева, кларинетистът Павел Стойчев и виолончелистите Сион и Наума Найман, предаде репортер на БГНЕС.

Организаторите са се съобразили, че някои от най-малките почитатели на музиката са на възраст от едва няколко седмици и за техните родители ще е по-удобна възглавницата вместо стола. Цветът и дизайнът също са от значение – създава уют, комфорт и домашна среда, каза пред БГНЕС пианистката Венета Нейнска.

„Това е десети концертен сезон и се радваме на огромен интерес в цялата страна. Всяка нова програма е посрещана с голям интерес“, отбелязва със задоволство пианистката.

Децата от рано с интерес слушат класическа музика, ако им е пускана от родителите. По този повод даваме медал на родител за послушание, допълва музикантката.

„Родителите трябва да дават пример на децата си как да се държат по време на концерт, как да слушат музиката и как да се аплодират изпълнителите. Ние държим да се знае, че това е семейно съпреживяване, а не детски концерт. Защото, преживяването оставя траен и дълбок спомен в съзнанието на децата, които го помнят цял живот“, обясни Нейнска.

„Концерти на възглавници” е проект на „Модо България“, оценено от публиката като най-престижния и успешен цикъл от класически концерти за деца в България. Всеки концерт представя различни музикални инструменти и започва да се оформя едно малко общество от хора, ценящи уюта, топлотата и позитивната енергия.

Следващото планирано събитие е на 12 април 2020 г. /БГНЕС