Венци Стефанов: Ясен беше предаден, оставката му е достойна, мъжка постъпка!

"До четвъртък трансферът на Мартин Георгиев в Барселона ще бъде официализиран", разкри президентът на Славия Венцеслав Стефанов преди старта на лятната подготовка на тима. "Очаквам старши треньорът да ги подготви добре и да се представим по-силно от миналата година. Докато ние имаме нещо общо със Славия, радвам се, че г-н Загорчич разбира, ще даваме шанс на нашите млади таланти. Не искам да се изхвърлям, но Мартин Георгиев ще бъде вторият българин, за който Барселона са дошли, харесали са го и са го поискали. Това само ме радва. Този футболист е и рожба на г-н Загорчич, той не се уплаши, пусна го в двата мача с Лудогорец, срещу ЦСКА, Царско село - дете на 16 години. Доказа се, че в България има много таланти - като им се даде шанс, могат да отидат, където си искат. Нали знаете: добрите момчета отиват в Рая, а лошите - където си искат", продължи босът в типичния си стил.

Той коментира и случващото се в националния отбор: "Оставката на Ясен Петров е достойна и мъжка постъпка. Той беше предаден. От футболистите, от кой! Не съм доволен след този резултат, но пак смятам, че той се опита да направи нещо, което до този момент нито един от предишните старши треньори не се беше опитал, но няколкото зрънца, които той не успя да неутрализира, го подведоха. Петима-шестима са, не знам дали те участваха в мача."

"Темата за Бербатов и за националния отбор дайте да не е основната на тази пресконференция. Нека говорим какво предстои на Славия, за нас това в момента е важното. Стараем се да направим повече добри неща за Славия. За националния отбор има достатъчно хора, които да се грижат. Тези хора, които казват, че България няма футболист за нивото на Лудогорец, показват какво им е мнението за България и за българския футбол. Убеден съм, че момчетата на Славия, които ще играят в Шампионската лига, няма да се изложат.

Повечето от феновете на Славия разбраха, че е по-добре клубът да съществува, да произвежда таланти, да се говори за него, че е български отбор, отколкото да имам Чекиньо, Робертиньо, Мауриньо и т.н. Добре, да, взимаме шампионската титла, участваме някой друг кръг, тези футболисти си отиват и феновете няма да могат да запомнят имената им. Феновете на ЦСКА, Ботев, Лудогорец дали ще ги имат в паметта си, да казват на децата си за тези играчи - аз като дете съм бил тук, в обущарницата, Чоко Василев, Ларгов и т.н. Това феновете на Славия го помним. Не мога да се гордея, че Ал Бакари е играл два сезона в Славия. Такива футболисти помня с някои инциденти и неща, които не са за разказване", каза още Стефанов. /БГНЕС