Верстапен подписа нов дългосрочен договор с Ред Бул

Световният шампион Макс Верстапен подписа нов дългосрочен контракт с Ред Бул, съобщиха от пресслужбата на тима от Формула 1.

Верстапен стана световен шампион за първи път в кариерата си миналия сезон.

Сделката, която според информациите е на стойност 40 млн. паунда, ще задържи нидерландския пилот в отбора до края на 2028. Настоящият договор на 24-годишния състезател изтичаше в края на следващия сезон, но той бе възнаграден с ново споразумение, след като надигра седемкратния световен шампион Люис Хамилтън в драматичен финал на миналия сезон за първата си титла във Ф1.

Наистина се наслаждавам на това да бъда част от тима на Ред Бул, така че да избера да остана до сезон 2028 беше лесно решение“, каза Верстапен, който ще започне защитата на титлата си по-късно този месец на Гран При на Бахрейн.

Това, че Макс преподписа с Ред Бул до края на 2028 година показа в истински блясък намеренията ни. Нашият незабавен фокус е насочен върху това той да защити световната си титла, но тази сделка показва и това, че е част от дългосрочната стратегия на отбора“, сподели шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. /БГНЕС