Верстапен с рекордна 14-та победа за сезона с триумф в Мексико

Макс Верстапен от Ред Бул спечели рекордна 14-та победа за сезона във Формула 1 в Мексико. Световният шампион Верстапен финишира с комфортна преднина от 15,186 секунди пред Люис Хамилтън от Мерцедес, докато съотборникът на Верстапен в Ред Бул Серхио Перес завърши трети на родна земя.

Това беше втора победа в рамките на една седмица за нидерландеца Верстапен, който триумфира и в Гран при на САЩ в Остин, Тексас. Сега Верстапен подобри рекорда за най-много победи в един сезон, който преди това се държеше от Михаел Шумахер и Себастиан Фетел.

"Досега това се оказа невероятна година, определено ѝ се наслаждаваме и ще се опитаме да се стремим към още (победи)", каза Верстапен след края на състезанието. Джордж Ръсел финишира четвърти за Мерцедес, но направи най-бързата обиколка, а след него се наредиха пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, които не успяха да намерят темпото, за да окажат някакво влияние върху водещия квартет.

Даниел Рикардо бе седми за Макларън след сблъсък в средата на състезанието, за който получи 10 секунди наказание, пред Естебан Окон от Алпин, Ландо Норис във втория Макларън и Валтери Ботас от Алфа Ромео. Ред Бул вече спечели шампионата при конструкторите./БГНЕС, АФП