Верстапен се закани на Хамилтън: Той не е Господ, мога да го победя

Хамилтън доминира през последните години, спечелвайки пет от последните шест титли при пилотите. 22-годишният Верстапен обаче се наложи като един от основните претенденти на британеца със своя агресивен стил на каране и поведение на пистата.

„Разбира се, че мога да го победя. Това зависи от колата ни през този сезон", заяви роденият в Белгия пилот, цитиран от АФП. „Люис е много добър, определено един от най-добрите, но не е Бог. Може би Бог е с него", допълни пилотът на Ред Бул. Верстапен, който през миналата година спечели три състезания и завърши трети в генералното класиране, вярва, че ако Люис бъде притиснат от самото начало, ще му бъде много по-трудно да се откъсне от останалите.

„Когато го поставиш под напрежение, е много трудно за състезателя, който води. Ако никога не изпитва напрежение, той може да кара на 97-98% и никога да не прави грешки. Ако започнем сезона на около две десети от секундата (от Мерцедес; б.р.), можем да увеличим напрежението. Очаквам с нетърпение тази битка и ако наистина сме близо, съм уверен, че ще се справим по-добре", коментира Верстапен. /БГНЕС