Верстапен спечели Гран при на Испания за трета поредна победа

Двукратният световен шампион Макс Верстапен постигна трета поредна победа във Формула 1, след като спечели Гран при на Испания.


В Барселона пилотът на Ред Бул тръгна от полпозишън и не остави никакви шансове на конкуренцията, като остави на повече от 24 секунди втория в крайното класиране Люис Хамилтън. На почетната стълбичка се качи и другият пилот на Мерцедес Джордж Ръсел, докато съотборникът на Верстапен Серхио Перес, който е считан за негов основен конкурент за титлата, финишира четвърти.

"Голямо удоволствие е да се кара такава кола, мисля, че това си пролича днес. Невероятно е да постигнем такава победа. Това е пореден силен уикенд за нас, надявам се, че можем да поддържаме това ниво през цялата година", коментира след успеха Верстапен, за когото това бе пета победа през сезона. Той вече натрупа сериозна преднина на върха в генералното класиране, където има 170 точки, докато втори е Перес със 117. Топ 3 допълва Фернандо Алонсо с 99 точки. Днес испанският ветеран записа най-слабото си класиране през сезона и завърши седми. Седемкратният световен шампион е на четвърто място с 87 точки.

Следващият старт от календара е в Канада на 18 юни. /БГНЕС