Верстапен триумфира на Гран При на Щирия

Макс Верстапен с Ред Бул спечели домашното състезание на конструктора Гран При на Щирия в Австрия след доминантно представяне.

Верстапен и Ред Бул продължават да доминират във Ф1.

Нидерландецът остави на повече от 35 сек действащия световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес. Британецът успя в последния момент да добави точка за най-бърза обиколка, изпреварвайки Серхио Перес с Ред Бул. Мексиканецът не се качи на подиума, след като Валтери Ботас с Мерцедес удържа аванса си пред него в заключителните мигове на състезанието. Петият в днешното Гран При – Ландо Норис, с МакЛарън, остана на една обиколка от победителя.

Топ 10 допълниха Карлос Сайнц и Шарл Льоклер (Ферари), Ланс Строл (Астън Мартин), Фернандо Алонсо (Алпин) и Юки Цунода (АлфаТаури). За Верстапен това бе 14-а етапна победа в кариерата му и четвърта през този сезон. За Ред Бул това бе четвърта поредна победа след тези на Верстапен и Перес съответно в Монако и Азербайджан – Верстапен грабна успеха и във Франция.

Имахме добър баланс с колата, справихме се с менажирането на гумите от самото начало, нещата се получиха доста добре за нас. Да, това е много положително, но трябва да покажем същото и следващия уикенд. Нямам търпение за следващата седмица, наистина. Нещата изглеждат много добре, искаме да продължим по същия начин“, сподели победителят пред бившия пилот Марк Уебър.

Верстапен вече води с 18 точки пред Хамилтън в генералното класиране. При конструкторите Ред Бул води на Мерцедес с точно 40 пункта. Следващата седмица предстои нов старт в Австрия. /БГНЕС