Весела Лечева: Не чувствам угризения, че съм накърнила имиджа на БСП

„Получих поканата от президента Румен Радев. Проведохме разговор за проблемите в спорта и как да се решат. Аз съм била в различни качества в сферата на спорта“. Това заяви пред bTV служебният министър на спорта Весела Лечева.

Тя уточни, че е поела поста, за да защити интересите на спорта и добави, че е приела болезнено реакцията на БСП за участието ѝ в служебния кабинет.

„В никакъв случай не смятам, че от това има полза и за двете страни. Като член на БСП съм работила за разширяването на влиянието ѝ. Била съм активен участник. Днешното ми участие в служебния кабинет е в лично качество. При всички случаи отговорността се носи от служебното правителство, а не от полигическа партия“, посочи Лечева.

Служебният министър на спорта допълни, че президентът Радев е подкрепял социалистите и членовете на БСП и не се е намесвал в решенията на партията.

„Аз не чувствам угризения, че съм накърнила имиджа на партията. Работата ми е била показателна по отношение на изборните ми резултати. Във всички кампании сме печелили изборите и то в най-тежките времена на БСП, когато ГЕРБ беше във възход“, подчерта тя.

Министрите Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев няма да могат да вземат участие в изборите през октомври, тъй като са част от служебния кабинет. /БГНЕС