Веселинов от ВМРО: ГЕРБ имаше системен контакт с ДПС

Ако имаше сигнали, че при оттегляне на Бойко Борисов от правителството ще се успокои напрежението на улицата, премиерът щеше да подаде оставка. По време на Коалиционните съвети беше обсъждано и пълното оттегляне на правителството. Сегашните кадрови промени в кабинета са знак в определена посока. Това съобщи депутатът от ВМРО Искрен Веселинов пред БНТ.

Искрен Веселинов

Подаването на оставка от страна на премиера води до поредица от кризи - връчване на мандати, съставяне на правителство, и др., затова нямаше причина страната да се хвърля в пълен хаос с пълна оставка, допълни Веселинов.

На въпрос дали ВМРО е "тропало по масата" и е искало още министерства, чиито министри да са от партията, след като ВМРО остана с един министър - Красимир Каракачанов, а другият от квотата е арестуван - Нено Димов, Веселинов съобщи, че са обсъждани много варианти за промени, но като крайна цел се е търсила целесъобразност.

"Знаем, че е имало многократно контактни между ГЕРБ и ДПС, и занапред тези контакти на практика ще бъдат невъзможни със сегашните кадрови промени. Имаше системен контакт на ГЕРБ с ДПС и по определени законопроекти вижданията на ДПС бяха предпочитани пред нашите виждания - например за доброволните отряди. Тази партия е вредна, ако участва и влияе на управлението. Сигурен съм, че от днес нататък няма да има подозрения, че може да влияе, всичките й връзки днес са прекъснати", допълни Веселинов. /БГНЕС