Везенков и Олимпиакос с ключова победа срещу Барселона

Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха дербито на кръга в Евролигата. Пред своите фенове българинът и компания наложиха над Барселона със 77:70. Шампионът и носител на Купата на Гърция е с баланс от 19-8 и отново е лидер в класирането, докато каталунците са втори с 18 успеха и 9 поражения. Преди началото на двубоя и под овациите на феновете в Пирея Везенков получи приза за MVP на месец февруари.

206-сантиметровото крило се представи под обичайното си ниво, но въпреки това бе близо до още един дабъл-дабъл за Олимпиакос в Евролигата. Той завърши с 13 точки, 7 борби и 1 открадната топка за 24 минути в игра.

От неговите колеги Шакил МакКисик отбеляза 16 точки, а Янулис Ларенцакис финишира с 14 точки и 5 борби. Никола Миротич бе най-резултатен за Барселона с 19 точки и 7 борби. Николас Лапровитола добави 15 и 8 асистенции. Сертач Шанлъ остана с 13 точки.

Каталунците започнаха вихрено и дръпнаха с почти двуцифрен аванс (11:20) след 10 минути, но до почивката домакините обърнаха, допускайки само 7 точки във втората част за 29:27 след 20 минути игра.

Към този момент Везенков определено нямаше ден в стрелбата, но все пак напомни за себе си след почивката. Третата част също бе на сметката на Олимпиакос и домакините влязоха в заключителната четвърт с 50:45 аванс. Там българската звезда се нагърби с отговорността и в последните две минути на мача наниза пет поредни точки.

На 9 март (четвъртък) „червено-белите“ ще домакинстват на Байерн Мюнхен, докато ден по-късно каталунците ще имат визита на Фенербахче. /БГНЕС